Depay leidt Europese zege PSV in

PSV heeft een knappe zege geboekt in poule B van de Europa League. Mede dankzij een schitterend afstandsschot van Memphis Depay wist de formatie van trainer Philip Cocu het Oekraïense Chornomorets Odessa te verslaan.

De Eindhovenaren maakten een valse start in de Europa League door een blamerende nederlaag in eigen huis tegen het Bulgaarse Ludogorets. In Odessa kwam PSV beter voor de dag. De ploeg had veel balbezit, maar kon slechts enkele speldenprikjes uitdelen. De stugge Oekraïners waren echter niet opgewassen tegen een verwoestende uithaal van Memphis Depay. De linksbuiten gebruikte zijn handelsmerk – naar binnen kappen en uithalen – om doelman Dmytro Bezotoskyi te passeren.

PSV dicteerde de wedstrijd in het Chornomorets Stadion en aanvankelijk leek er niets aan de hand. Toch moest reservedoelman Przemyslaw Tyton, de vervanger van de geblesseerde Zoet, twee keer in actie komen. De Pool pakte op fraaie wijze een schot van invaller Léo Matos en enkele minuten later tikte hij een schot van Sito Rierra uit de kruising.

Na de bescheiden storm van het Oekraïense ensemble deed Florian Jozefzoon een belangrijke duit in het zakje. Hij stelde met zijn eerste Europa League-treffer de overwinning voor de Eindhovenaren veilig. De ploeg van Cocu heeft nu drie punten en deelt de tweede plaats in groep B. Dinamo Zagreb, de aanstaande tegenstander, staat puntloos laatste.

Advertenties