Castaignos steelt de show

Jong Oranje zet de ongeslagen serie in de kwalificatie voor het EK in Tsjechië in 2015 gestaag voort. Gisterenmiddag won de ploeg van trainer Albert Stuivenberg zeer overtuigend van Jong Georgië in Tbilisi. De wedstrijd, die om 15.00 uur lokale tijd begon in verband met de beperkte stadionverlichting, eindigde maar liefst in 6-0. Twente-spits Luc Castaignos stal de show. De Schiedammer maakte een hattrick, leverde twee assists af en kreeg tien minuten voor tijd een publiekswissel.
Op een korte fase vlak voor de rust na was Oranje heer en meester in Tbilisi. Al snel maakte Jean-Paul Boëtius de eerste treffer. De assist kwam op naam van Castaignos, die zelf net voor de thee de marge verdubbelde door goed te anticiperen op een te korte terugspeelbal van de Georgiërs.
Na de rust was Georgië, waar Vitesse-spelers Giorgio Chanturia en Valeri Qazaisjvili in de basis begonnen, een speelbal voor Jong Oranje. Zeker na een rode kaart voor de Georgische aanvoerder Nika Kvekveskiri was de ban gebroken. Quincy Promes scoorde twee keer en Castaignos verzilverde zijn hattrick met twee goals.
Jong Oranje heeft na drie kwalificatiewedstrijden de volle buit en doelman Warner Hahn staat op drie clean sheets. Maandag wacht in eigen huis Jong Oostenrijk.

Advertenties