B Sharp maakt snel furore

Twee grote prijzen sleepte de Wateringse poprockband B Sharp al in de wacht en onlangs kwam de groep met alweer de tweede EP. Morgen is band de openingsact van de Westlandse Cross.

B Sharp kende een vliegende start. Drummer Roel Eijgermans (20), gitarist Lucien van der Krans (20), bassist Hessel Luiten (22), toetsenist Silvin Willemsen (20) en zanger-gitarist Jens Luiten (19) richtten B Sharp in 2011 op. Vijf maanden maanden later wonnen ze al het Haagse Talent Event.

Geïnspireerd door gerenommeerde namen als Arctic Monkeys, Queens of the Stone Age, The Beatles en Di-rect ging de groep aan de slag met – zoals zij het noemen – hun dynamische poprockmuziek. Daarmee sleepten ze vorig jaar de Westlandse Popprijs binnen.

Stap
Met de nieuwe EP Different Heights in Different Ways, die vorige maand uitkwam, wil de Wateringse formatie een volgende stap zetten. Drummer Eijgermans noemt de nieuwe EP een grote stap vooruit in vergelijking met hun eerste plaat, Evaluating People. ,,Eigenlijk deden we toen maar wat,” zegt hij lachend. ,,Bij alles dachten we: te gék!”

B Sharp gooide er wél hoge ogen mee. Eijgermans denkt dat het winnen van de Westlandse Popprijs vorig jaar de aanleiding was voor de uitnodiging om te komen spelen tijdens de Westlande Cross. Morgen, op de ‘hoofdavond’, trapt de band het openluchtfestival af. Later op de avond volgen onder anderen Van Velzen, Di-rect en Bløf.

,,We zijn gespannen in positieve zin. Dat komt door het vele publiek en de andere grote namen die optreden. Niet vanwege ons eigen spel. We hopen dat dit een springplank wordt voor onze band, dat mensen ons misschien wel gaan opzoeken op internet, via Youtube en Spotify,” aldus Eijgermans. ,,En dat ze ons boeken,” voegt de rest er lachend aan toe.

B Sharp speelt morgen om 18.00 uur op de Westlandse Cross aan de Zandheullaan. Kaarten zijn nog beschikbaar.

westlandsecross.nl

Advertenties