Eten, drinken en lekker babbelen

Delft Serveert mag de weergoden bedanken. Het culturele evenement leek met name maandag in het water te vallen, maar als door een wonder verdwenen de wolken vlak voor aanvang als sneeuw voor de zon en werd het schitterend weer.

Ook op deze dinsdagavond is het heerlijk toeven in de Delftse binnenstad. De entree bij de Oude Kerk leidt naar het plein waar Delftse horecaondernemingen zich ongedwongen presenteren. Bandjes zorgen voor de muziek, bezoekers eten wat bij de verschillende stands. De geur van de gerechten en het geroezemoes van de fijnproevers zorgen voor een prettige, knusse sfeer.

,,’s Avonds is het magisch,” vertelt initiatiefnemer Guy Verbeek (23). Hij is eigenaar van evenementenbureau De Burgemeesters. ,,De bomen zijn verlicht, muzikanten spelen op het podium. Iedereen zit om 23.30 uur nog in zijn T-shirtje. De dagen staan in het teken van eten, drinken en samenzijn.”

Het is het tweede jaar dat Delft Serveert plaatsheeft op het plein tussen de Oude Kerk en het Museum Prinsenhof Delft.

Ongedwongen
Allerlei Delftse zaken bieden hun specialiteiten in ‘kleine vorm’ aan. Mensen kopen muntjes en gaan vervolgens van tent naar tent voor een hapje en een drankje. ,,De kracht zit ‘m in de ongedwongenheid. Alle tenten staan naast elkaar, het is een gezamenlijke presentatie van de Delftse horeca,” vertelt Verbeek.

Delft Serveert biedt dus van alles aan: een sigaartje van Van Renssen, de koffiebranderij van Miss Morrison, eten bij de verschillende bekende Delftse restaurants. De bestaande onderlinge concurrentie smelt samen tot een gezamenlijke presentatie van de horeca.

,,Het is echt een ongekend samenzijn,” vertelt Verbeek. ,,Dat is zo mooi. We zijn groter en beter georganiseerd dan het eerste jaar en dit is weer een stap naar ons einddoel: een echt groot culinair festival worden.”

Waar de mensen eten, drinken en babbelen, zijn de werknemers druk met het verzorgen van hun klanten.

,,Het zijn twee schitterende dagen,” vertelt Georg Vredebregt (48) van Le Mariage/De Pijpenla. Hij is intensief bezig met de bereiding van zijn speciale ossenhaasjes in een grote oven. ,,We hebben het heel druk, maar ik doe het echt met plezier. Ik zit al 28 jaar in het vak, maar ik vind het nog steeds geweldig. Dit evenement is voor mij net een vorm van luxe kamperen. Mensen vinden het top en daar doen we het voor.”

Advertenties