Marco Reus imiteert de drie wijze apen bij het juichen

Waar Borussia Dortmund dit jaar grote moeite heeft om zijn gebruikelijke niveau te halen, is sterspeler Marco Reus juist lekker op dreef. In zijn laatste drie wedstrijden scoorde hij drie keer. Wat daarbij opvalt, is de manier van juichen van de Duits international.

Na zijn doelpunt in de bekerwedstrijd tegen Sankt Pauli sloeg Reus zijn handen voor zijn ogen. Zaterdag, in de topper tegen het Bayern München van Arjen Robben, drukte hij zijn handen tegen zijn oren. Pas nadat hij gisteren zijn handen voor zijn mond hield na een goal tegen het Turkse Galatasaraywerd er geconstateerd dat er een lijn in het juichen van Reus zit.

Imiteert hij de drie ‘Emoji-aapjes’ die je kunt gebruiken op WhatsApp? Of is het een verwijzing naar het eeuwenoude gezegde ‘hear no evil, see no evil, speak no evil’ van de drie wijze apen? De uitdrukking ‘horen, zien en zwijgen’ komt van oorsprong uit de leer van Confucius.

Reus maakte na de clash met Galatasaray in ieder geval duidelijk dat het geen reactie is op de geruchten in de Duitse media over een mogelijke transfer naar Bayern München. ‘Het was gewoon een weddenschap met twee vrienden, er zat geen bedoeling achter,’ zei hij later.

Goede gevoel
De winst op Galatasaray (4-1), met een uitblinkende Reus, is een opsteker voor het verder grillige Borussia Dortmund. Coach Jürgen Klopp wil dat zijn spelers even gaan genieten van de snelle kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League. ‘Dat is belangrijk, dat moeten ze ook zeker doen’, sprak de temperamentvolle trainer gisteren. ‘Het goede gevoel moeten we nu even koesteren. Onze volgende wedstrijd is pas over 5 dagen.’

Met vier overwinningen is Borussia Dortmund in groep D vooralsnog ongenaakbaar. In de Bundesliga staat de ploeg van Klopp daarentegen op de voorlaatste plaats. ‘We hebben in deze wedstrijd tegen Galatasaray op de juiste momenten gescoord. Die kwaliteit zou ik graag willen inpakken en dan weer uitpakken in de competitie’, sprak Klopp met een glimlach.

http://www.ad.nl/ad/nl/1017/Buitenlands-voetbal/article/detail/3783279/2014/11/05/Marco-Reus-imiteert-de-drie-wijze-apen-tijdens-het-juichen.dhtml

Advertenties