Blijdorp neemt afscheid van twee jongvolwassen gorilla’s

De Rotterdamse Diergaarde Blijdorp neemt afscheid van twee achtjarige gorilla’s, Thirza en Adira. De gorilla’s zijn jongvolwassen en gaan ‘het huis uit’, meldt de dierentuin op Facebook.

Thirza vertrekt aanstaande woensdag om deel uit te maken van een nieuwe samengestelde groep in Howletts Wild Animal Park in Engeland. Om de gorilla op haar gemak te laten voelen, reist een verzorger met haar mee. Adira gaat naar Basel, in het noorden van Zwitserland.

,,We wensen ze allebei een goede toekomst. In de sociale Blijdorp-familie is in ieder geval een mooie basis gelegd”, schrijft Blijdorp op haar facebookpagina.

Gorillaclan
Een krappe maand geleden werd de beroemde zilverrug Bokito nog vader van zoon Thabo, wat ‘vreugde’ betekent. De clan in het dierenpark bestaat sindsdien uit elf gorilla’s. Bokito heeft drie vrouwen, vijf dochters, twee zonen en een aangenomen zoon. De groep wordt dus iets ingeperkt met het vertrek van dochters Thirza en Adira.

http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/4031470/2015/05/18/Blijdorp-neemt-afscheid-van-twee-jongvolwassen-gorilla-s.dhtml

Advertenties