Cameravrouw ontslagen na schoppen vluchtelingen

Een cameravrouw van het Hongaarse N1TV heeft de zak gekregen omdat ze Syrische vluchtelingen heeft geschopt. Op beelden die circuleren op Twitter is te zien hoe ze een rennende man met zijn zoontje op zijn schouder onderuit haalt. Een andere video toont aan hoe ze een schoppende beweging maakt in de richting van een jong meisje.

Volgens Heavy gaat het om cameravrouw Petra Lazlo, die ook lid zou zijn van een Hongaarse anti-immigratiegroep. Haar ontslag is door televisiezender Nemzeti Televízió bevestigd op Facebook. Hoofdredacteur Szabolcs Kisber spreekt van ‘onacceptabel gedrag’. Over de toedracht van de actie van de vrouw is nog niets bekend.

Het incident speelde zich af in Röszke, een stad vlakbij de Hongaarse grens waar vele gefrustreerde vluchtelingen proberen het land in te komen en waar maandag een politiecordon werd doorbroken door migranten uit het Midden-Oosten, Azië en Afrika.

Stroom
De vluchtelingenstroom naar Hongarije houdt aan en daar is het land niet van gediend. Daarom treedt de politie fel op tegen migranten. Ook bouwen de Hongaren een hek aan de zuidgrens met Servië en wil het land vluchtelingen opvangen in transitzones.

De Verenigde Naties hebben Hongarije opgeroepen de opvang van asielzoekers te verbeteren. De VN bood hierbij tevens hulp aan. Sinds januari zijn ruim 150.000 migranten vanuit Servië Hongarije binnengekomen, maar de meesten worden niet of in erbarmelijke omstandigheden opgevangen, zegt de VN.

http://www.ad.nl/ad/nl/36281/Vluchtelingenstroom-West-Europa/article/detail/4138258/2015/09/08/Cameravrouw-ontslagen-na-schoppen-vluchtelingen.dhtml

Advertenties