Klopp als een goedlachse messias onthaald op Anfield

Jürgen Klopp (48), de kersverse manager van Liverpool FC, is met open armen onthaald op Anfield. De Duitser is aangesteld als opvolger van Brendan Rodgers, die zondag na de Merseysidederby tegen Everton (1-1) werd ontslagen. De voormalig trainer van Mainz 05 en Borussia Dortmund is als een goedlachse messias gepresenteerd en maakt daar zelf volop gebruik van.

De hashtag #KloppForTheKop is sinds het ontslag van Rodgers trending in Engeland en omstreken. De namen van Klopp en Carlo Ancelotti werden genoemd als meest logische vervanger van Rodgers, maar voor het trouwe Liverpoolpubliek was er maar één favoriet: de excentrieke Duitser. Dat bleek al toen Liverpoolfans zich vorige maand uit protestverkleedden als Klopp.

Nadat Liverpool donderdag de Duitser presenteerde, barstte het los op social media. Vrijdagochtend sprak Klopp een boodschap in op het officiële twitteraccount van de club, waarin hij zijn imago als losse, goedlachse trainer bevestigde.

De trainer werd vrijdagochtend gepresenteerd op Anfield. ,,Op dit moment is de hele Liverpool-familie een beetje te nerveus. Te pessimistisch, aan het twijfelen. Er hangt een goede sfeer in het stadion, maar ze geloven niet in het voetbal op het moment”, analyseerde hij de huidige stand van zaken. ,,Voetbal is een professionele sport dankzij de fans, dus die moeten we vermaken. Op dit moment zijn we misschien niet het beste team in de wereld, nou en? We gaan aan het werk.”

Klopp, die bekend staat om het powervoetbal dat hij met zijn ploegen wil spelen, werd met Dortmund kampioen in 2011 en 2012 en pakte in dat laatste jaar ook de Duitse beker. In 2013 bereikte hij met Dortmund de finale van de Champions League op Wembley, waarin zijn ploeg verloor van Bayern München (2-1).

In de hoop dat Klopp zulke successen ook met Liverpool kan bereiken, leefden supporters van Liverpool zich al massaal uit op social media na de aanstelling van Klopp.

http://www.ad.nl/ad/nl/1017/Buitenlands-voetbal/article/detail/4159697/2015/10/09/Klopp-als-een-goedlachse-messias-onthaald-op-Anfield.dhtml

Advertenties