‘Basacikoglu verdient een Oscar voor theatraal gedrag’

Ook de internationale media hebben het theatrale gerol over het veld van Bilal Basacikoglu opgepikt. De Turkse Feyenoorder was slachtoffer van een gemene overtreding van Edouard Duplan, maar schroomde zelf niet de situatie uit te buiten. Op overdreven wijze rolde hij meters over het veld, dat leidde tot verontwaardigde reacties.

Was het gerol al eerder aanleiding voor creatieve photoshoppers om aan de slag te gaan, nu spreekt ook de internationale pers schande van de actie van de Turkse Nederlander. Zo vindt de grote Italiaanse krant La Gazzetta Dello Sport dat Basacikoglu een Oscar verdient. Het Duitse N24 schrijft dat Leonardo DiCaprio concurrentie heeft, terwijl het Franse Metro de actie ‘een tragikomische scène’ noemt.

De redactie van de Britse tabloid Mirror laat in niet mis te verstane woorden weten wat het van het theaterstukje van Basacikoglu vindt. Het artikel begint met: ‘Get up. GET UP. GET THE HELL UP YOU ABSOLUTE BUFFOON!’ Later spreekt de krant van een absoluut belachelijke, absurde reactie van de aanvaller.

Ook de media in Turkije, het land waarvoor hij jeugdinternational is, behandelen de actie van Basacikoglu uitvoerig. Kralspor bekritiseert het feit dat hij een halve minuut later weer lachend opstond en wegrende; Skorer TVnoemt het een ‘Oscar-optreden’.

Schorsing

Voor de overtreding op Basacikoglu is ADO-aanvaller Edouard Duplan voor drie duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Hij mist daarom de duels met Roda JC en Vitesse. Er is nog niets bekend over een eventuele sanctie van Feyenoord tegen Basacikoglu. De speler zelf heeft ook nog niet gereageerd op het incident.

ADO Den Haag won de wedstrijd tegen Feyenoord met 1-0.

http://www.ad.nl/ad/nl/5619/Feyenoord/article/detail/4177329/2015/11/03/Basacikoglu-verdient-een-Oscar-voor-theatraal-gedrag.dhtml

Advertenties