Studenten eren overleden rugbylegende Lomu met haka

Het onverwachtse overlijden van rugbylegende Jonah Lomu (40) is hard aangekomen in Nieuw-Zeeland. De oud-international van de All Blacks, door velen beschouwd als de beste speler ooit, overleed woensdag nadat hij al jaren kampte met gezondheidsproblemen. Studenten van het Nieuw-Zeelandse Wesley College, waar Lomu zijn opleiding genoot, hebben hem een laatste eer bewezen door middel van een indrukwekkende haka.

Op sociale media stromen de condoleances voor Lumo binnen. Ook worden foto’s verspreid van Lomu en Jerry Collins, oud-international van de All Blacks. Collins overleed in juni op 34-jarige leeftijd bij een auto-ongeluk.

Volgens John Mayhew, voormalig teamarts van de All Blacks, kwam het overlijden van de rugbylegende onverwachts. Lomu was al een tijdje ziek. In 1996 werd een nierziekte geconstateerd en acht jaar later, in 2004, onderging hij een niertransplantatie. In 2011 traden complicaties op, maar de rugbyer herstelde. Bij het voor Nieuw-Zeeland succesvol verlopen WK rugby in Groot-Brittannië was Lomu nog fervent supporter van de uiteindelijke wereldkampioen.

Lomu wordt door velen beschouwd als de beste speler ooit. De sterke en razendsnelle vleugelspeler werd 63 keer geselecteerd voor de All Blacks en behaalde daarin 37 tries. In 1995 haalde hij met Nieuw-Zeeland de finale van het WK.

http://www.ad.nl/ad/nl/1021/Meer-sport/article/detail/4189393/2015/11/18/Studenten-eren-overleden-rugbylegende-Lomu-met-haka.dhtml

Advertenties