Niemand tackelt beter dan Pieters in de Premier League

Erik Pieters (27) heeft dit seizoen de meeste geslaagde tackles uitgevoerd van alle spelers in de Premier League. Dat berekende de Engelse statistiekenwebsite Squawka. De linksback timmert geruisloos aan de weg in Stoke-on-Trent, waar hij is uitgegroeid tot een stabiele factor en aan zijn derde seizoen als onbetwiste basisspeler bezig is.

Squawka rekende uit dat Erik Pieters met 43 geslaagde tackles bovenaan de ranglijst staat, met Lucas Leiva (Liverpool, 41), Yohan Cabaye (Crystal Palace, 40), Robbie Brady (Norwich City, 39) en N’Golo Kanté (Leicester City, 38) in zijn kielzog. Leiva had overigens wel drie duels minder nodig om tot zijn aantal tackles te komen. Pieters, Cabaye, Brady en Kanté speelden allen veertien wedstrijden.

Het gaat de oud-speler van FC Utrecht en PSV voor de wind bij Stoke City. De club staat op een verdienstelijke twaalfde plek en Pieters is onomstreden bij trainer Mark Hughes. De club wil verlengen met de linkspoot, die nog tot medio 2017 vastligt in Stoke-on-Trent.

Oranje

In een eerder stadium gaf Pieters al aan het gek te vinden dat hij nauwelijks wordt betrokken bij het Nederlands elftal, waar anderen de voorkeur van bondscoach Danny Blind krijgen. Hij werd wel opgeroepen voor de oefenwedstrijd tegen Wales als vervanger van de geblesseerde Ajacied Jaïro Riedewald. Pieters maakte geen minuten en bleef daarmee steken op achttien interlands. Slechts één cap werd behaald tijdens zijn dienstverband bij Stoke City.

http://www.ad.nl/ad/nl/1052/Premier-League/article/detail/4201049/2015/12/03/Niemand-tackelt-beter-dan-Pieters-in-de-Premier-League.dhtml

Advertenties