Ronaldo in zijn eentje trefzekerder dan 25 CL-deelnemers

Cristiano Ronaldo maakte dinsdagavond eigenhandig gehakt van het arme Malmö FF. In een ware afslachting (8-0) was de Portugees maar liefst vier keer trefzeker. Door zijn kwartet doelpunten heeft Ronaldo elf (!) goals gemaakt in de groepsfase van de Champions League, meer dan 25 van de 32 deelnemende teams in totaal.

Alleen Bayern München (17), Barcelona (14), Zenit Sint-Petersburg, Paris Saint-Germain, Manchester City, Bayer Leverkusen (allen 12) en natuurlijk zijn eigen Real Madrid (19) maakten op dit moment als team meer goals dan Ronaldo alleen in de poulefase van het kampioenenbal.

Zijn elf doelpunten zijn een nieuw record. Nooit eerder maakte een speler meer dan negen treffers in de groepsfase van de Champions League. Het oude record was al in handen van Cristiano Ronaldo (2013/14). Ook Luiz Adriano maakte er negen; hij deed dat afgelopen seizoen in dienst van Sjachtar Donetsk. In totaal heeft de Portugese vedette 88 doelpunten gemaakt in de Champions League, meer dan wie dan ook. Zijn eeuwige concurrent Lionel Messi van FC Barcelona volgt met 79 treffers.

De doelpuntenhonger van Ronaldo in de Champions League is ontembaar. In de zes wedstrijden (uit en thuis) tegen Malmö FF, Paris Saint-Germain en Sjachtar Donetsk was hij – behalve voor elf treffers – verantwoordelijk voor drie assists. Daarmee is de Portugees gemiddeld genomen elke wedstrijd direct betrokken bij ruim twee goals. Zijn laatste doelpunt dinsdagavond was ook meteen zijn vijftigste van het kalenderjaar 2015: 47 voor Real Madrid en drie voor Portugal.

United

De geruchten over een terugkeer naar Manchester United lijken voorlopig ook de prullenmand in te kunnen. Ter illustratie: Manchester United als geheel scoorde in de groepsfase van de Champions League zes keer, Ronaldo elfmaal. Ook is de ploeg van trainer Louis van Gaal verbannen naar de Europa League na de successen van VfL Wolfsburg en PSV dinsdagavond.

,,Ik heb een contract met Real Madrid en zal hier blijven”, zei de Portugees dinsdag. Over zijn prestaties: ,,Ik ben niet op zoek naar records, records zijn op zoek naar mij.”

Oorwassing

Ook de oorwassing van Real Madrid tegen Malmö betekende de evenaring van een record. Liverpool won in het seizoen 2007/2008 eveneens met 8-0 in de Champions League. Het Turkse Besiktas was toen het lijdend voorwerp.

http://www.ad.nl/ad/nl/1037/Champions-League-Europa-League/article/detail/4204468/2015/12/09/Ronaldo-in-zijn-eentje-trefzekerder-dan-25-CL-deelnemers.dhtml

Advertenties