Ontbreken Federer mag de pret niet drukken in Ahoy

Talloze tennisfans kochten een kaartje voor de maandagmiddag op het ABN AMRO World Tennis Tournament 2016 in Ahoy Rotterdam. Levende legende Roger Federer zou op centre court zijn training voor afgeladen tribunes gaan afwerken. Zijn afmelding was een grote klap voor toernooidirecteur Richard Krajicek én voor vele fans van de Zwitser, maar andere grote namen als Marin Cilic en Gaël Monfils verzachten de pijn.

Vlakbij de roltrap die naar het centre court leidt, hangt een reusachtige foto van Roger Federer. Om toch nog iets van de Zwitser mee te krijgen, maken Marco (40) en zijn dochters Desiree (16) en Mariska (14) talloze foto’s met de prent. ,,Het is gewoon heel erg balen dat Federer er niet is”, zegt Desiree. Alle drie zijn ze fanatiek tennissers, dus de partijen op de openingsdag worden gewaardeerd. ,,Het is natuurlijk een heel ander niveau dan dat je zelf speelt en het is leuk om te zien hoe ze dat doen”, zegt Marco. ,,Er zitten mooie rally’s bij, dus we vermaken ons wel.”

Behalve de partijen tussen Rosol en Vesely (4-6, 2-6), Paire en Dodig (3-6, 6-7 (4)) en Istomin en Cilic, is er maandagmiddag genoeg te doen in Ahoy. Trampolinetennis, rolstoelclinics en quizzen houden het publiek bezig. In Sports Plazawerken enkele grote namen hun training af, met Gaël Monfils als publiekstrekker. De excentrieke ‘Superman‘ neemt na zijn trainingspartijtje de tijd voor zijn fans. Zo ook voor Justin (12) en Matthijs (9), die een handtekening van de Fransman op een tennisbal hebben gescoord. Justin, die het afzeggen van Federer ‘supervervelend’ vindt, blijkt zelfs al een nauwere band met Monfils te hebben. ,,Ik zag hem al voorbij lopen en toen zei hij mij opeens gedag”, zegt hij met een stralende lach.

Even later staat de goedlachse Monfils op het dak van het NH Atlanta Hotel in de Rotterdamse Aert van Nesstraat. Daar slaat hij enkele ballen tegen een reusachtig doek met twee ‘vliegende’ ballenjongens (zie video). De nummer 24 van de wereld krijgt het er zichtbaar benauwd van. Ook Richard Krajicek doet een paar pogingen en in tegenstelling tot Monfils lukt het de toernooidirecteur wél een keer om de bal in de handen van een ballenjongen te slaan. Een vos verliest wel zijn haren…

Natuurlijk, ook voor gasten als Cilic kom je. Maar the one and only Federer… – Jeffrey (20)

Cilic
De tennisser die het meest in het oog springt op de openingsdag is Marin Cilic. De Kroaat die op de dertiende plek staat van de ATP World Tour-ranglijst is na de Fransman Richard Gasquet (tiende) de hoogstgeklasseerde speler van het toernooi. In twee sets rekent hij af met de Oezbeek Denis Istomin (7-6 (5) 6-4). Na zijn partij jut Cilic het publiek op en slaat hij drie tennisballen het enthousiaste publiek in. Bij de derde bal vallen enkele vrouwen bijna over elkaar heen om de bal te vangen.

Ondanks de vermakelijke partijen is het gemis van Federer groot. ,,Zo’n fenomeen. Het is natuurlijk niet zeker dat hij er ook volgend jaar is. Dan had dit zomaar het laatste jaar kunnen zijn dat hij in Rotterdam is. Dat is heel erg balen”, aldus Marco. Jeffrey (20), die met een handtekeningenboekje in de aanslag wacht op de tweede training van Monfils, beaamt dat. ,,Zeker omdat hij eigenlijk nooit blessures heeft. Natuurlijk, ook voor gasten als Cilic kom je. Maar the one and only Federer… Dat is en blijft zonde. Ik hoop zo nog de dubbel te zien en een foto te maken met Monfils. Dan is mijn dag absoluut geslaagd.”

http://www.ad.nl/ad/nl/1019/Tennis/article/detail/4240738/2016/02/08/Ontbreken-Federer-mag-de-pret-niet-drukken-in-Ahoy.dhtml

 

//platform.twitter.com/widgets.js

Advertenties