Vier tennissers die Ahoy kleur moeten geven

Het ABN AMRO World Tennis Tournament 2016 in Ahoy is van start gegaan zonder ‘kopmannen’ Roger Federer en Richard Gasquet. Er mag dan geen tennisser van de ‘Big Four’ (Novak Djokovic, Andy Murray, Rafael Nadal en Federer) aanwezig zijn; er is genoeg reden om een bezoekje aan Rotterdam te brengen. Vier pareltjes in Ahoy uitgelicht.

Gaël Monfils

Bij afwezigheid van Roger Federer heeft het publiek in Ahoy een nieuwe publiekslieveling in de armen gesloten. De Fransman Gaël Monfils (29), die dinsdagavond in actie komt tegen Ernests Gulbis, deelde maandag na zijn trainingen handtekeningen uit aan een grote hoorde (vooral jonge) fans. Met zijn karakteristieke kop, zijn atletische vermogen op de baan en zijn stunts is ‘Superman’ een opvallende verschijning.De nummer 18 op de ATP World Tour-ranking brak in 2004 door als proftennisser. Dit jaar liet hij zich gelden op de Australian Open door de kwartfinale te halen, waar hij uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in de Canadees Milos Roanic. Monfils, die in zijn carrière vijf titels won, lijkt op het eerste oog geen serieuze kandidaat voor de eindzege. Toernooidirecteur Richard Krajicek zei dinsdag in het AD zijn geld te zetten op de Kroaat Marin Cilic, de Fransman Gilles Simon of Gilles Müller uit Luxemburg.Toch zal Monfils van het aanwezige publiek net zoveel aandacht krijgen als de favorieten voor de toernooizege in Rotterdam. Zijn touch met het publiek is voor Krajicek een lichtpunt in een toernooi dat het flink te verduren kreeg door de afmelding van ‘the greatest of all time’, Roger Federer.

Robin Haase

Het hoofdtoernooi van het ABN Amro World Tennis Tournament is nog geen twee dagen oud en Robin Haase is de enige overgebleven Nederlander in het enkelspel. Thiemo de Bakker kon de verwachtingen niet waarmaken en werd maandag uitgeschakeld door het Kroatische talent Borna Coric. De Hagenaar kreeg een wildcard van toernooidirecteur Richard Krajicek en hoopt als laatst overgebleven Nederlander in het enkelspel hoge ogen te gooien.

Hoe positief we ook willen zijn over een landgenoot in een ‘thuiswedstrijd’, de 28-jarige Haase heeft zijn loting niet mee. Hij staat in de eerste ronde tegenover de sterke Fransman Gilles Simon, die als derde geplaatst is en door Richard Krajicek wordt getipt als potentiële winnaar van het toernooi. Haase had naar eigen zeggen ‘de muur van Simon’ liever willen ontwijken, maar hij kijkt wel uit naar het treffen. Ook spelen Haase en De Bakker dinsdagavond op centre court tegen de Luxemburger Gilles Müller en Nenad Zimonjic uit Servië.

De linkshandige Haase, die met rechts tennist, brak in 2005 door en won twee ATP-titels in Kitzbühel. De nummer 63 op de ATP World Tour-ranking zal in goede vorm moeten steken om iets te maken van dit toernooi. Als enige overgebleven Nederlander in het enkelspel weet hij dat Rotterdam als een blok achter hem staat.

http://www.ad.nl/ad/nl/1019/Tennis/article/detail/4241244/2016/02/09/Vier-tennissers-die-Ahoy-kleur-moeten-geven.dhtml

Advertenties